Impressum Sitemap Algemene voorwaarden
DE FR NL
 
   

 

Wie alles al heeft gezien, die moet maar eens naar de Oostkantons komen om er op onverhoopte plaatsen dingen te ontdekken die men er nooit had vermoed.

De Oostkantons zijn een waar paradijs voor wandelaars. Bewegwijzerde wandelwegen leiden de natuurliefhebber door een streek, waar zelfs de dorpjes oasen van rust en ontspanning zijn.

Zich in een luie zetel laten ploffen en de voeten omhoog - wat wil je meer? Aan het strand van de meren van Robertville en Bütgenbach luieren, in een bootje op één van deze meren ronddobberen, op een terrasje van de zon genieten of in alle stilte hengelen,... ieder zijn ontspanning.
Ontspannen betekent in de Oostkantons nog iets, heel het jaar door en voor de hele familie, niet in het minst voor kinderen.


   

Actief met vakantie.

In de Oostkantons staat het fietsroutenetwerk «VeloTour Hoge Venen - Eifel» met 850 km bewegwijzerde fietsroutes ter beschikking, gebruik makend van weinig door het verkeer belaste wegen en van land- of boswegen en bovendien 600 kilometer uitgestippelde routes voor mountainbikers, tijdens de winter langlaufpisten en pisten voor skiërs en rodelfans en niet in het minst tal van mogelijkheden voor de liefhebbers van balspel.

Het meest aantrekkelijk is echter het landschap van de Hoge Venen, één van de laatste hoogvenen in Europa. De fauna en flora zijn er uniek en makkelijk te verkennen langs de verharde wegen en houten paadjes.

Als fijnproever genieten.

Gun uzelf eens iets bijzonders! Geniet van de fijne keuken! Heel wat chefkoks uit de Oostkantons hebben hun beroep immers bij beroemde leermeesters in binnen en buitenland geleerd.
Vooral de gastronomische wild-Weekends tijdens de herfstmaanden zijn een echte aanrader.

   

 

:: >> greengarden >> nl >> Omgeving